Ons logo

 

Beste buren

Eerst en vooral onze allerbeste wensen voor een gezond en succesvol 2021, met veel vreugde en vriendschap!

Spijtig genoeg moeten we echter al in mineur starten:

Met slecht nieuws, want de Raad van State heeft een negatieve uitspraak gedaan over het beroep dat de bewoners van Ekeren Donk hebben ingediend om bebouwing (betonnering) van de Hoekakker tegen te houden.

De uitspraak was zelfs over de hele lijn negatief, m.a.w. geen enkele van onze ijzersterke argumenten werd weerhouden om het behoud van groen, gezondheid, landelijk karakter, mobiliteit en laatste landbouwgronden in Antwerpen nog een kans te geven.

Na dit arrest zal wellicht nu ook de Raad voor Vergunningsbetwistingen een uitspraak doen voor de aanleg van een park met bijhorende overstromingsvoorzieningen.

Na meer dan 4 jaar strijd zijn we enorm teleurgesteld dat alle overheden de bekommernissen van haar burgers niet belangrijk vinden en voorrang geeft aan verdere betonnering van kostbare groene gebieden.
We betreuren ten zeerste dat snel gewin primeert op duurzaamheid, waardoor op lange termijn ook onze kinderen en kleinkinderen de gevolgen van dit verkeerd beleid zullen moeten ondergaan.

We zijn nu verplicht om ons neer te leggen bij deze uitspraak maar laat ons hopen dat het gezond verstand toch nog een kans krijgt.

Tenslotte willen we iedereen die ons gedurende meer dan 4 jaar onafgebroken heeft gesteund oprecht en hartelijk danken en wensen iedereen nog een gezond 2021.

Buurtcomité Hoekakker 

Terug

STEUN ONS MET EEN KLEINE BIJDRAGE